PANAYIR

  TR

GÜNCEL

> Tarifler

Zeytinyağlı Enginar



Malzemeler:


• 6 adet enginar
• 2 adet havuç
• 1 adet patates orta boy
• 100 gr bezelye
• 10 adet arpacık soğan
• 4 dal dereotu
• 3 adet kesme şeker
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 adet limon
 

Yapılışı:

Panayır manavdan sizin için günlük temizlenmiş enginarları 1-2 dakika limonlu suda bırakın. Diğer tarafta ayıklanıp yıkanmış taze havuçları 1-2 dakika haşlandıktan sonra küp küp doğrayın, orta boy patates küp küp doğrayın ve bezelye ile karıştırın. Arpacık soğanları doğrayın ve limonlu sudan çıkarılan enginarları altı düz bir tencereye koyun. İçlerine birer arpacık soğan, havuç bezelyeli karışım, birer adet kesmeşeker (arzuya göre her bir enginar için yarım kesme şeker de olabilir). Az tuz ilave edin.

Zeytinyağı ve 1 adet limon suyunu çırpın ve enginarların üzerine gezdirerek tamamını tencereye dökün. 1 bardak su ilave edip kapağını hiç açmadan 20 dakika orta hararetli ateşte pişirin.

Enginarları soğuduktan sonra servis tabağına alın ve isteğe bağlı olarak dereotu ile süsleyerek servis yapın. Zeytinyağlı enginar hazır, afiyet olsun!