PANAYIR

  TR

GÜNCEL

> Tarifler

Kuzu İncik Kapama



Malzemeler:


• 1 kg Panayır kasap kuzu incik eti
• 5-6 adet patates
• 6-7 diş sarımsak
• 1 adet kuru soğan
• 2-3 adet Panayır manav organik domates
• 3-4 adet sivri acı biber
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ
• Pul biber, kekik, karabiber, tuz, defne yaprağı

Yapılışı:

Patatesleri yıkayın, soyun ve halka halka doğrayın. Panayır kasaptan sizin için özenle hazırlanmış kuzu incikleri yağla birlikte tencerede mühürleyin*. Sonra patatesleri soğanı ve sarımsağı ilave edin. Tencerenin altını kısıp baharatları ilave edin. Yaklaşık yarım saat piştikten sonra acı sivri biber ve küp küp doğranmış domatesi ilave edin. Yine ağzını kapatıp yarım saat daha pişirin. Gerek görürseniz su ilave edebilirsiniz.

Piştikten sonra servise hazır, afiyet olsun!

*Mühürlemek: Yüksek ateşte etin sadece dış yüzeyini pişirme işlemi.