PANAYIR

  TR

GÜNCEL

> Tarifler

İspanyol Salata



Malzemeler:


  • ½ demet dereotu
  • 3 adet Panayır manav taze bostan patlıcan
  • 3 adet Panayır manav taze kabak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 diş sarımsak
  • 100 gr fındık
  • ½ kg süzme yoğurt


Yapılışı:

Bostan patlıcanları ızgarada 15 dakika pişirin. Izgara olan patlıcanların içini çıkartarak 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın ve soğumaya bırakın.
Kabağı rendeledikten sonra 100 gr yağ ile 10 dakika kavurun ve kavurduktan sonra 5 dakika soğumaya bırakın. Bir kabın içine kabağı, ufak ufak doğranmış dereotunu, soğumuş olan patlıcan salatasını, fındığı, sarımsağı, tuzu ve süzme yoğurdu ilave ederek iyice karıştırın. Hazırladığımız karışımı servis tabağına alarak servis edebilirsiniz.
Tercihen üzerini dereotu ile süsleyebilirsiniz.

İspanyol salata servise hazır, afiyet olsun.