PANAYIR

  TR

GÜNCEL

> Tarifler

Fırında Terbiyeli Tavuk



Malzemeler

  • 1 Panayır kasap köy tavuğu
  • 3 adet Panayır manav taze sivri biber
  • 3 adet Panayır manav organik domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 kaşık domates salçası
  • Az sıcak su

 

Yapılışı

Öncelikle sizin için parçalara ayrılarak hazırlanmış Panayır köy tavuğunu derin bir kaba alın.
Ardından üstüne yarım ay biçiminde doğranmış kuru soğan, sıvı yağ, iri doğranmış biber, ince kıyılmış sarımsak, karabiber, pul biber, tuz, kekik ve köriyi ekleyip tüm malzemeleri iyice karıştırın. Karışımı buzdolabında 45 dakika kadar dinlendirin.
Dinlenme süresinin ardından buzdolabından çıkartarak fırın tepsisine yerleştirin. Daha sonra 3 tane Panayır manav organik domatesin kabuklarını soyup ufak ufak doğrayıp tepsideki tavukların üstüne serpiştirin.

Domates salçasını az sıcak suyla ezerek tavuğun üstünde gezdirin. En son 200 derece ayarlı önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Fırında terbiyeli tavuk hazır, afiyet olsun!